Natječaj za razvoj poduzetništva u slabije razvijenim područjima

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 29. kolovoza 2019. godine otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2019. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave (općine i gradovi) koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine. 

Više informacije možete pogledati ovdje. 

Informativno edukativna radionica za poduzetnike

Lokalna razvojna agencija Pins d.o.o. u vijećnici Općine Fužine će dana 18. rujna 2019. godine održati informativno edukativnu radionicu za poduzetnike. 

Prijave na radionicu zaprimaju se do 17. rujna do 12:00 sati. 

Više informacija možete pogledati ovdje.  

Jesenski sajam kod Konta

Ovogodišnji Jesenski sajam kod Konta u organizaciji tvrtke RIJEKA plus d.o.o. održati će se od 18. do 21. rujna 2019. na već poznatoj lokaciji na mostu na Rječini (kod hotela Continental) u Rijeci. Na Jesenskom sajmu izložiti će se cvjetne sadnice, kaktusi i sukulenti kao i domaći proizvodi hrvatskih OPG-ova, poput meda, maslinovog i bučinog ulja, tjestenina, prirodne kozmetike, proizvoda od voća i povrća, likera i dr.

Tvrtka RIJEKA plus d.o.o. za „Jesenski sajam kod Konta“ upućuje ovim putem poziv svim zainteresiranim izlagačima da se prijave za sudjelovanje na ovom četverodnevnom sajmu velike posjećenosti. Iznos zakupa površine za izlaganje definiran je Cjenikom te je moguće zakupiti površinu sa štandom i bez štanda. Minimalna zakupnina je 5 četvornih metara, a izlagačima je na zahtjev dostupan niskonaponski strujni priključak.

Prijavnicu za izlagače. Popunjenu, potpisanu prijavnicu (i pečatiranu-za tvrtke i obrte) potrebno je dostaviti (skeniranu) na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 6. rujna 2019. godine ili poštom na adresu RIJEKA plus d.o.o., Školjić 15, 51000 Rijeka uz napomenu “Za Službu komercijale – JESENSKI SAJAM” kako bi dobili ponudu za plaćanje kotizacije. 

Za dodatne informacije kontakt telefoni su 051/311-487, 051/311-424 (pon-pet od 8 do 16 h), elektronička pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili službena Facebook stranica Rijeka plusa.

Ljetno lice Platka - pseći kutak

„Na ovogodišnjoj manifestaciji Ljetno lice Platka se po prvi put prezentira Pseći Kutak koji je organiziran u suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije. Ljetno lice Platka se održava 24. kolovoza 2019. godine na Platku sukladno Programu koji je objavljen na stranici http://platak.hr/sva-lica-platka . Sport, druženje u hladu i svjež zrak ovog puta će biti popraćeni i sa sadržajem i zabavom za ljubitelje četveronožnih ljubimaca i njihove vlasnike. Posjetiteljima će na raspolaganju biti stručnjaci, veterinari i dreser, koji će im moći dati savjet o zdravlju i odgoju pasa. Održati će se prezentacija dresure i dijelit će se letci o zakonskim obvezama i odgovornom ponašanju vlasnika pasa. Posjetiteljima će na raspolaganju za igru i druženje biti i napušteni psići iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Veterinarskog centra Crikvenica. Psići će se moći maziti i prošetati, a nadajmo se i udomiti. Pozivamo Vas da se pridružite manifestaciji, a po mogućnosti i usrećite jednog od pasića koji su pronađeni na području naše JLS.“

OBAVIJEST O OBVEZI ODRŽAVANJA NEKRETNINA

Općina Fužine obavještava sve fizičke i pravne osobe - posjednike i vlasnike nekretnina na području Općine Fužine da se sukladno Odluci o komunalnom redu (SN PGŽ 50/09 i 23/11) moraju pridržavati odredbama iste, odnosno održavati zelene površine, uz poslovne i stambene objekte, te uz poljoprivredno zemljište, kao i vlasnici neizgrađenog građevinskog zemljišta i drugih površina uz javne površine. 

Cijeli tekst obavijesti možete pogledati ovdje. 

Dijalog EU s mladima - anketni upitnik za mlade od 13 do 30 godina

Na Vijeću za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije (EYCS) krajem 2018. godine usvojena je nova Europska strategija za mlade za razdoblje od 2019. do 2027. godine na temelju koje je uspostavljen Dijalog EU-a s mladima. 

Dijalog EU-a s mladima služi kao platforma za kontinuirane zajedničke konzultacije o izazovima, temama i prioritetima od značenja za mlade s ciljem što većeg uključivanja mladih. 

Trenutno se provodi VII. ciklus Dijaloga EU-a s mladima na zajedničku temu Stvaranje mogućnosti za mlade (Creating opportunities fot Youth). 

Hrvatska tema za vrijeme presjedanja je "Mogućnost za mlade u ruralnim područjima". 

Kako bi se mladima omogućilo punopravno sudjelovanje u konzultacijskom procesu, izrađen je anketni upitnik, namjenjen mladima između  13 i 30 godina. 

Upitnik je u potpunosi anoniman, te se sastoji od 30ak kratih pitanja, te je predviđeno vrijeme ispunjavanja upitnika desetak minuta. 

Upitnik možete ispuniti ovdje. 

Kampanja protiv napuštanja životinja

Udruga Prijatelji životinja i ove godine nastavlja s kampanjom protiv napuštanja životinja i za odgovorno skrbništvo pod sloganom „Odgovornost kroz sva godišnja doba”.
Publici omiljeni glumac i plesač Slavko Sobin poručuje da su mikročipiranje i kastracija obveze svakog odgovornog skrbnika, a udomljavanje najljepši način stjecanja novog prijateljstva koje treba trajati kroz čitav život novog člana obitelji.

Više informacija o kampanji možete pogledati ovdje. 

 

Letak

Općina Fužine
Jedinstveni upravni odjel

Dr. Franje Račkog 19, Fužine

Telefon: +385 51 829 510
Fax        +385 51 835 768
Mail:      opcina-fuzine@ri.t-com.hr
OIB:      50371966761
IBAN:    HR2524020061811700006


RADNO VRIJEME 07:00 - 15:00h
PISARNICA 07:00 - 15:00h
RADNO VRIJEME ZA STRANKE
utorkom i četvrtkom 11:00 - 14:00h

MARENDA 10:00 - 10:30h

 Kontaktiraj nas